Saturday, 18 February 2012

SEBENARNYA

assalamualaikum . salam sejahtera . hai . heyy you ! 
sebenarnya .. erm . macam mane nak bagitahu eh ? bukan apa yang sebenarnya .. hacum ! (bersin) ehh , maaf-maaf ! tak sengaja , habis basah lcd tuh . hehe .bukan apa , excited sangat nak update nih . haha . tengoklah update yang lain , hampir hari-hari update blog nih . mood minggu ni rajin sikit sebab tulah . tapi kalau dah malas sangat , erm . teruklah . blog pon boleh berhabuk . haha . sampai bersarang lagi . so , bila dah rajin sangat nih , inilah masanya . tukar nih , tambah tu , buangkan yang nih .. macam-macam lah . semalam ain tukar lagu blog nih . cadang nak letak lagu a thousands years tapi tak ada yang ain nak . kemudian cari lagu boo amir iqram tajuknya lagu tapi tak ada juga dalam senarai . haih . pelik ! banyak kali juga search dan akhirnya pilih lagu patah seribu nyanyian shila amzah . tapi itupun ada satu jeh . bayangkanlah ! nasib baik okay . kesabaran betul . dengan internet yang lembab lagi . fuhh ! ( lap kepala ) tapi rasa puas juga lahh , kesabaran tu ada juga hasil yang memuaskan . hehe (Y) sekarang nih bila dah selesai semuanya , bila tengok jeh blog nih macam nak terbang jeh ! haha . macam gambar tuh . 

                                                               IBU TERSAYANG !
ehh .. jangan pandang lama-lama . ain tahu cun . ain tahu cantik . tapi jangan lebih-lebih pula . ha . awek cun tu adalah mak ain . hehe (Y) cantik kan ? mak single lagi . haha . betul tak tipu pon . mak ain lahh yang banyak berjasa dalam hidup ain . jasa  yang paling susah ain nak balas . tak kira penat , dia tetap bersusah payah kerja cari rezeki untuk tanggung hidup keluarga ain . mak akan utamakan anak-anak dulu baru diri sendiri . tapi kadang-kadang tuh biasalah mak membebel . mak mana yang tak membebel kalau anak dia buat salahkan ? hehe . ain banyak sangat buat salah dengan mak . maafkan ain . selalu juga melawan cakap mak . selalu juga tak dengar   apa yang mak selalu ingatkan . sorry mak ! ain nak berterima kasih banyak-banyak sebab jaga , tegur , marah , didik , sabar , suapkan makan , buatkan minuman , belikan pakaian , bagi makan yang sedap-sedap dan untuk semuanya . TERIMA KASIH , MAK !  ain sayang mak sampai bila-bila :D

ya allah , kau berkatilah hidupnya . kau panjangkanlah umurnya , murahkan rezekinya . berikan juga kesihatan yang baik kepadanya . amin .

Friday, 17 February 2012

AKU DIA DAN MEREKA

assalamualaikum , salam sejahtera . hai korang ! :D
nama penuh farra nurain . panggil ain atau nurain . ramai panggil ain tapi jarang panggil nurain . tapi mana-mana pon boleh , kalau korang panggil nurain ain akan lebih tersenyum sebab jarang orang panggil . perasaan akan tiba-tiba wow ! haha . pelikan . kalau farra ? baik takpayah , bukan tak suka cuma kurang selesa . oke? harap faham . kalau panggil farra juga ain takkan perasan . bukan sengaja tapi tak sengaja . tak tahu lah kenapa . jangan slah faham pula , ingat ain sombong or what .
AEN RAFA 
kenapa aen rafa ? macam nih , aen adalah singkatan bagi ain cume I ditukar kepada E sahaja . rafa pula , fara . hanya terbalik sahaja . sepatutnya double R tapi tak pelah . hehe ! sekarang dah tahun 2012 . cepat jeh masa berlalu . haih . tak lama lagi dah 16tahun . usia makin meningkat tapi badan bila nak naik-naik nih ? . haha . still kecik jeh . sekarang pon dah bulan februari . ain lupa nak ucap happy new year . macam dah lambat jeh an ? haha (pukul kepala) whatever lahh ! (Y)


sekarang , focus dekat perempuan tuh . ehh , bukan yang tuh . 
yang kanan . ha , baru betul . pandai pon . yang pakai baju merah tuh lahh . nama dia aishah annur . panggil aishah . nama popular gopal . haha ! https://www.facebook.com/profile.php?id=100002270415771 nih facebook dia . nama facebook memang terbalik . annur aishah . rajin-rajinlah add dia tapi mungkin mengambil masa yang lama untuk tunggu dia approve . haha XD . dia nih kawan baik ain . kitaorang dah lama berkawan sejak sekolah rendah lagi . kire rapat jugak lahh . sekarang duduk dekat meru . kalau korang kawan dengan dia nih boleh masuk air hari-hari . hehe :D apa sebab ? die nih kelakar , kadang suke keluarkan statment yang entah apa-apa tapi ade lagiknya . korang boleh bayangkan ? die nih ade bakat menari . tarian dia memang susah sikit tapi korang boleh tengok serupa macam gopal (cerita karton boboiboy) haha ! seriously , sikap diorang hampir sama . bukan kutuk tapi inilah kenyataan . ( aishah jangan marah , cepat tuakan . cool cool , okay ? )


kelas 4berlian <3
inilah rakan-rakan kelas ain . semuanya ade 38orang . 24 perempaun dan 14 lelaki . tapi kalau korang kire memang tak cukup 38 orang sebab ade yang tertinggal . hehe . sebab lambat masuk kelas . kemudian tiada siapa yang ingatkan . haha . seronok punya pasal lupa semuanya . haha ! ( geleng kepala )
diorang nih pandai -pandai . ain ? ain biase-biase jeh . kita orang budak sains tulen . hampir semua paksa rela untuk ambil aliran nih , nak wat camne . gagahkan juga diri untuk teruskan jeh . mungkin ini yang terbaik untuk kita orang . ketua kelas kita orang , shafiq syaiful . yang paling besar sekali dalam gambar tuh . kemudian , anggi . dia duduk sebelah cikgu . kalau yang gambar semua perempuan tuh , dia duduk tepi sambil tutup mata . haha . itulah dia . tak pasal-pasal kena berpasangan dengan shafiq . ini angkara lia lahh . hehe ( thumbs up ) satu tindakan yang sangat baik . ( ain jadi kepala batu jeh )
guru kelas pn.norliza . cikgu superb di sekolah kitaorang . cikgu sangat best . dia juga kelakar orangnya . seronok sangat bila diajar dengan imperision muka yang sangat menarik dan comel . yeah ! :D tahun nih juga kitaorang agak special sebab kelas kitaorang jauh daripada budak-budak form4 . ganjil ! . haha . di blok pra  U . usha abang-abang form6 lahh jawabnya . hehe . ain memang gatal . tapi bukan digaru tapi diusha sahaja . 

.. sahabat .. diri sendiri ..











Followers