Wednesday, 4 July 2012

:'(


assalamualakum :')
korang mesti ada masalah kan ? em , sama lah . semua orang ada masalah sendiri , kadang kadang masalah dengan kawan kawan , keluarga takpun pasal pasangan korang . mungkin masalah tuh kita yang cari sendiri dan kita sendiri lah tanggung . kata orang kerana mulut badan binasa right ? hmm , redha jelah .
tapi bagi sesiapa yang taktahu kebenarannya , tolonglah jangan tuduh sesuka hati . jangan nilai seseorang dari pandangan jeh . setakat kita kenal nama , umur , tempat tinggal itu langsung tak menjamin untuk kita menilai orang tu dari A until Z ? setiap orang ada perasaan dan kita nak perasaan tuh terjaga kan ? contoh , kena tuduh pasal benda langsung kita takbuat itu fitnah dan fitnah tuh dosa . kan dah terguriskan hati orang lain . siapa suka kena condemn ? kalau kena condemn dengan kawan , itu sakit . kalau kena condemn dengan keluarga sendiri  itu perit :'(
jangan buat andaian tanpa penjelasan .

Saturday, 5 May 2012

update 05/05/2012






assalamualaikum . hai  awak :D *lambai tangan
siapa sangka kita akan couple kan ? hmm . kita kenal masa hang , time new year . overnight . time tuh saya ade date dengan kawan awak tuh . awak pun same , korang kena pergi subang dulu sebab nak jumpa awek awak tuh . haih , lama gila lahh tunggu korang . dah lahh bosan , pakwe tade pulak . begang jugaklah . haha ! tapi malam tuh baru kita kenal kenal . lepas tuh , esok esoknya awak ada mesej saya  . tak lama pulak saya clash dengan kawan awak tuh . hoho , tak pasal pasal awak yang kena . haha . ape boleh buat ? selepas dari tuh kodd , bila hang mesti kita jumpa . lepak sama sama , kongsi masalah ,  tangkap gambar sama sama . macam macam lah . seronok jugak kawan dengan awak . macam adik beradik :) 
      tapi sebenarnya perasaan suka dah mula timbul . tak tahu suka yang macam mane . tapi time tuh cuba elakan perasaan suka tuh . kawan kawan perasan dengan sikap dan rasa suka tuh  , tapi tetap kena nafikan . mula tuh memang tak perasan . tapi bila ade mmbr tegur , baru terfikir . perasaan tuh datang tiba tiba tanpa sedar . lepas berapa bulan tuh , tiba tiba dapat tahu yang awak dah clash . sedih , simpati semua ade  . paling tak sangka bila awak call cerita pasal hal awak dgn awek awk tuh sambil nangis nangis. waktu tuh terkejut , cuak jugak . taktahu dah, nak buat macam mane . simpati gila . tapi lepas tuh , keadaan okay okay . kita lagi makin rapat . taksangka pulak awak nak datang rumah . gila lahh . dah lahh jauh , sanggupkan ? malam tuh kita lepak lepak . dan taksangka jugak malam tuh awak nak minta couple . dahlah minta depan depan ? haih , gila gila malu + segan >_<
sampai tak berani nak bagi awak tengok mata saya dan saya lagi tak berani nak pandang awak waktu tuh . hoho ! kenapelah awak nih berani sangat ? tapi malam tuh saya tanya awak kenape saye. tiga kali kalau tak silap . tapi sebenarnya malam tuh saya syak yang munkin awak nak couple dengan saya atas sebab nak lupakan awek awak tuh . tapi saya fikir positif . malam tuh jugak saya buat keputusan . saya buat keputusan bukan sorang sorang . saya tanye mmbr terdekat saya . sebab sebab dia jugak antara yang buatkan saya terima . YA , malam tuh baru saya betul betul mengaku yang saya memang suka awak . setelah lama saya menafikannya  :) 25.03.2012
         dah sehari kita couple , tiba tiba awak kata "kalau tak bersedia takpayah couple?" gila tersentap . haih . awak dah salah faham , waktu tuh kita masih baru lagi . perasaan segan tuh takboleh nak elak . awak faham kan ? dah sebulan lebih kita couple. dalam masa sebulan tuh , banyak kali sangat kita gaduh . terutama pasal ex-awak . dalam masa tuh jugak saya banyak keluarkan air mata kerana awak . pasal memo yang awak tulis tuh , emm . memang tersentap sangat . pasal yang kita rebut rebut enset tuh sebenarnya saya bace memo bukan folder mesej awak . saya langsung tak terfikir nak buka folder mesej awak tuh tapi awak tunjuk semuanya . mesej mesej ex awak yang sehingga sekarang awak masih simpan . first bace tuh  , memang sedih sangat . bila bace benda tuh . saya faham dan saya jugak keliru pasal perasaan sebenar awak dekat saya . banyak benda negatif yang saya fikirkan . tapi sejak tuh saya dah bertekad , saya sanggup lepaskan awak semata mata kerana ex awak . sejujurnya saya ikhlas . tekad saya tuh tetap saya pegang sampai sekarang :) .
       sekarang isu tuh dah tak timbul . tapi .. knape kadang kadang awak layan kasar ehh ? em , mula tuh just think main main tapi kalau dah selalu sangat terkilan pun ade . bila saya buat , awak marah balik . haih , adil keh ? takpelah :) ohh . ye , awak selalu sakit hati pasal saya kan ? sorry auw auw ? lagi lagi bila hari tuh awak buat super saver . awak cerita cerita tapi saya just 'em em' . awak sakit hati kan ? esoknya , bila call . saya tanye , awak pulak jawab 'em em' . saya tahu kenape tapi  saya tak mengalah nak tanye awak . last last awak tanye saya " sakit hati tak ? " emm . walaupun saya tak bagi respon sangat tapi saya dengar ape yang awak cerita tuh . tapi saya sedih jugak awak sakit hati pasal tuh . awak tahu esoknya saya sekolah , saya teramat ngantuk . satu pelajaran pun saya takdapat nak fokus . pagi pagi tuh risau sangat kalau tertidur . saya minum air panas , basahkan mata , makan gula gula tapi tetap ngantuk . saya tak kesah pun , sebab kesian kan awak bosan dan langsung takdapat nak tidur . dah seminggu lebih kan macam tuh ?  lagi kesian berbanding saya . saya buat demi awak <3
kalau awak sanggup berhabis duit topup , fikirkan benda tuh sampai takboleh tidur , sanggup datang jauh jauh semata mata nak jumpa saya , sanggup naik train sorang sorang , sanggup datang walaupun tade duit yang cukup . saya pun sanggup . 
awak ...TERIMA KASIH ATAS PENGORBANAN AWAK TUH . TERIMA KASIH UNTUK SEMUANYA . ME LOVES YOU <3




Saturday, 7 April 2012

AL-FATIHAH

assalamualaikum , korang :'|
ain taktahu nak bermula macam mane . perasaan ain sangat sebak . ain telah kehilangan seorang kawan sekelas , bukan ain seorang jeh tapi semua orang yang mengenali arwah . di sini ain tak perlu nak mention nama arwah , mungkin ada yang dah pasti siapa beliau . ain dapat berita tentang kematian dia dalam pukul 6 lebih . dapat call dari ekin , pada mulanya memang tak percaya . lepas jeh dapat call tuh ain just duduk diam kemudian termenung . sedih tuh memang sedih tapi air mata ain takdapat nak mengalir sebab still tak percaya . ain hanya dapat imbas kali terakhir ain jumpa dia dalam kelas . ya allah , sukar nak percaya . lepas tuh banyak panggilan dan sms masuk tanpa henti , menanyakan berita tentang kematian arwah . semuanya berlaku dengan pantas . ain cepat-cepat siap pergi masjid untuk melihat sendiri jenazah arwah untuk kali terakhir . 
malam tuh dekat masjid ramai sangat datang untuk lihat arwah . kawan-kawan sekolah lama , cikgu sekolah rendah , budak-budak sekolah dan cikgu-cikgu kami pun ramai yang hadir . pada pukul 10 lebih baru van jenazah sampai , walaupun lambat kami tetap sabar menunggu . bila tengok van tuh masuk di kawasan masjid , hati lagi makin berdebar . waktu tuh , berharap sangat itu bukan jenazah arwah tapi itulah kenyataan . yang pergi tetap akan pergi . ain dan kawan-kawan dapat melihat secara depan-depan muka arwah . wajahnya nampak tenang . tapi waktu tuh ain hanya tergamam jeh . tetap takpercaya . :'(
bangun pagi , terus terbayang muka arwah . pagi tuh betul-betul tak bermaya . dalam fikiran ain hanya fikirkan " betul ke dia dah meninggal ? " dan " ya allah , dia dah tak ada " itulah selalu bermain dalam fikiran ain .
melangkah jeh kaki di kawasan sekolah , ain terdengar bacaan yasin . air mata dah mula mengalir . "ain , dia betul-betul dah tak ada , ya allah " semakin lama ain mula sedar yang semalam tuh bukan mimpi . ain dah mula redha dengan semua yang telah berlaku . banyak hikmah kepergian arwah . itulah takdir allah . kita yang hidup kena teruskan hidup . waktu tuh ain baru lepaskan tangisan ain yang selama nih ain tahan . dugaan yang besar apabila nak melangkah ke kelas . tengok tempat duduk arwah , makin ain tak dapat nak tahan air mata . cikgu yang masuk pun sedih tengok keadaan kitaorang . mata ain dah mula panas , muka pun dah sembab sangat . sakit sangat kepala waktu tuh . tapi lagi sakit bila nak hadapi kenyataan nih .
hari kedua kepergian arwah , ain dah terima kenyataan dan redha dengan semuanya . tapi keadaan kelas masih sama . sunyi macam takada orang dalam kelas . sesi pembelajaran tetap diteruskan seperti biasa . kami sekelas tetap akan kuat untuk menghadapinya . :')

" YA ALLAH , KAU AMPUNKANLAH DOSA-DOSA ARWAH , KAU TEMPATKANLAH DIA DIKALANGAN ORANG YANG BERIMAN SERTA KUATKAN KAMI UNTUK MENERIMA UJIAN MU INI , AMIN "

Saturday, 18 February 2012

SEBENARNYA

assalamualaikum . salam sejahtera . hai . heyy you ! 
sebenarnya .. erm . macam mane nak bagitahu eh ? bukan apa yang sebenarnya .. hacum ! (bersin) ehh , maaf-maaf ! tak sengaja , habis basah lcd tuh . hehe .bukan apa , excited sangat nak update nih . haha . tengoklah update yang lain , hampir hari-hari update blog nih . mood minggu ni rajin sikit sebab tulah . tapi kalau dah malas sangat , erm . teruklah . blog pon boleh berhabuk . haha . sampai bersarang lagi . so , bila dah rajin sangat nih , inilah masanya . tukar nih , tambah tu , buangkan yang nih .. macam-macam lah . semalam ain tukar lagu blog nih . cadang nak letak lagu a thousands years tapi tak ada yang ain nak . kemudian cari lagu boo amir iqram tajuknya lagu tapi tak ada juga dalam senarai . haih . pelik ! banyak kali juga search dan akhirnya pilih lagu patah seribu nyanyian shila amzah . tapi itupun ada satu jeh . bayangkanlah ! nasib baik okay . kesabaran betul . dengan internet yang lembab lagi . fuhh ! ( lap kepala ) tapi rasa puas juga lahh , kesabaran tu ada juga hasil yang memuaskan . hehe (Y) sekarang nih bila dah selesai semuanya , bila tengok jeh blog nih macam nak terbang jeh ! haha . macam gambar tuh . 

                                                               IBU TERSAYANG !
ehh .. jangan pandang lama-lama . ain tahu cun . ain tahu cantik . tapi jangan lebih-lebih pula . ha . awek cun tu adalah mak ain . hehe (Y) cantik kan ? mak single lagi . haha . betul tak tipu pon . mak ain lahh yang banyak berjasa dalam hidup ain . jasa  yang paling susah ain nak balas . tak kira penat , dia tetap bersusah payah kerja cari rezeki untuk tanggung hidup keluarga ain . mak akan utamakan anak-anak dulu baru diri sendiri . tapi kadang-kadang tuh biasalah mak membebel . mak mana yang tak membebel kalau anak dia buat salahkan ? hehe . ain banyak sangat buat salah dengan mak . maafkan ain . selalu juga melawan cakap mak . selalu juga tak dengar   apa yang mak selalu ingatkan . sorry mak ! ain nak berterima kasih banyak-banyak sebab jaga , tegur , marah , didik , sabar , suapkan makan , buatkan minuman , belikan pakaian , bagi makan yang sedap-sedap dan untuk semuanya . TERIMA KASIH , MAK !  ain sayang mak sampai bila-bila :D

ya allah , kau berkatilah hidupnya . kau panjangkanlah umurnya , murahkan rezekinya . berikan juga kesihatan yang baik kepadanya . amin .

Friday, 17 February 2012

AKU DIA DAN MEREKA

assalamualaikum , salam sejahtera . hai korang ! :D
nama penuh farra nurain . panggil ain atau nurain . ramai panggil ain tapi jarang panggil nurain . tapi mana-mana pon boleh , kalau korang panggil nurain ain akan lebih tersenyum sebab jarang orang panggil . perasaan akan tiba-tiba wow ! haha . pelikan . kalau farra ? baik takpayah , bukan tak suka cuma kurang selesa . oke? harap faham . kalau panggil farra juga ain takkan perasan . bukan sengaja tapi tak sengaja . tak tahu lah kenapa . jangan slah faham pula , ingat ain sombong or what .
AEN RAFA 
kenapa aen rafa ? macam nih , aen adalah singkatan bagi ain cume I ditukar kepada E sahaja . rafa pula , fara . hanya terbalik sahaja . sepatutnya double R tapi tak pelah . hehe ! sekarang dah tahun 2012 . cepat jeh masa berlalu . haih . tak lama lagi dah 16tahun . usia makin meningkat tapi badan bila nak naik-naik nih ? . haha . still kecik jeh . sekarang pon dah bulan februari . ain lupa nak ucap happy new year . macam dah lambat jeh an ? haha (pukul kepala) whatever lahh ! (Y)


sekarang , focus dekat perempuan tuh . ehh , bukan yang tuh . 
yang kanan . ha , baru betul . pandai pon . yang pakai baju merah tuh lahh . nama dia aishah annur . panggil aishah . nama popular gopal . haha ! https://www.facebook.com/profile.php?id=100002270415771 nih facebook dia . nama facebook memang terbalik . annur aishah . rajin-rajinlah add dia tapi mungkin mengambil masa yang lama untuk tunggu dia approve . haha XD . dia nih kawan baik ain . kitaorang dah lama berkawan sejak sekolah rendah lagi . kire rapat jugak lahh . sekarang duduk dekat meru . kalau korang kawan dengan dia nih boleh masuk air hari-hari . hehe :D apa sebab ? die nih kelakar , kadang suke keluarkan statment yang entah apa-apa tapi ade lagiknya . korang boleh bayangkan ? die nih ade bakat menari . tarian dia memang susah sikit tapi korang boleh tengok serupa macam gopal (cerita karton boboiboy) haha ! seriously , sikap diorang hampir sama . bukan kutuk tapi inilah kenyataan . ( aishah jangan marah , cepat tuakan . cool cool , okay ? )


kelas 4berlian <3
inilah rakan-rakan kelas ain . semuanya ade 38orang . 24 perempaun dan 14 lelaki . tapi kalau korang kire memang tak cukup 38 orang sebab ade yang tertinggal . hehe . sebab lambat masuk kelas . kemudian tiada siapa yang ingatkan . haha . seronok punya pasal lupa semuanya . haha ! ( geleng kepala )
diorang nih pandai -pandai . ain ? ain biase-biase jeh . kita orang budak sains tulen . hampir semua paksa rela untuk ambil aliran nih , nak wat camne . gagahkan juga diri untuk teruskan jeh . mungkin ini yang terbaik untuk kita orang . ketua kelas kita orang , shafiq syaiful . yang paling besar sekali dalam gambar tuh . kemudian , anggi . dia duduk sebelah cikgu . kalau yang gambar semua perempuan tuh , dia duduk tepi sambil tutup mata . haha . itulah dia . tak pasal-pasal kena berpasangan dengan shafiq . ini angkara lia lahh . hehe ( thumbs up ) satu tindakan yang sangat baik . ( ain jadi kepala batu jeh )
guru kelas pn.norliza . cikgu superb di sekolah kitaorang . cikgu sangat best . dia juga kelakar orangnya . seronok sangat bila diajar dengan imperision muka yang sangat menarik dan comel . yeah ! :D tahun nih juga kitaorang agak special sebab kelas kitaorang jauh daripada budak-budak form4 . ganjil ! . haha . di blok pra  U . usha abang-abang form6 lahh jawabnya . hehe . ain memang gatal . tapi bukan digaru tapi diusha sahaja . 

.. sahabat .. diri sendiri ..











Followers